Thursday, October 30, 2008

Sumbangan untuk 180 keluarga mangsa banjir di Kampung Gajah

Di Pusat Khidmat Masyarakat DUN Kampung Gajah

Dengan izin Allah pagi tadi saya telah berkunjung ke Kampung Gajah untuk menyampaikan sedikit sumbangan kepada mangsa-mangsa banjir di daerah tersebut. Saya tiba di Pejabat Daerah & Tanah Kampung Gajah sekitar jam 9.45 pagi dan diadakan sedikit taklimat ringkas mengenai banjir di Kg. Gajah.

Pegawai yang turut hadir bersama ialah Puan Ramdhatun Ajma selaku Penolong Pegawai Daerah, En. Norshamsul Mustafa Kamal- Pegawai Unit PLB Kg. Gajah, penghulu-penghulu mukim, Tuan Penyelia DUN Ustaz Mustafa Shaari, Ketua Muslimat Kawasan Puan Jamaliah Sudin, AJK Pejabat Pusat Khidmat Masyarakat, Ketua-ketua Kampung dan JKKK serta petugas Pusat Khidmat Masyarakat.

180 keluarga dari 5 buah kampung telah diberikan sumbangan barangan dapur bagi meringankan sedikit beban yang ditanggung oleh mereka. Kampung-kampung yang terlibat ialah Kg. Pulau Juar, Kg. Biak, Kg. Pasir Jeneris, Kg. Kota dan Kg. Empai. Bantuan telah disalurkan di Dewan Orang Ramai.

Saya dan rombongan telah dibawa melihat keadaan banjir selepas majlis penyerahan sumbangan. Keadaan banjir bertambah surut dan saya mengharapkan lebih ramai pihak yang berkemampuan membantu saudara-saudara kita dalam kesusahan.No comments: